top of page

MIÉRT? 

Az egyik legnehezebb kihívás ma szülőnek lenni.

Az eddigi apai vagy anyai minták sokszor hatástalanok, nekünk kell kitalálni ma azokat az eszközöket, amelyekkel barátságban tudunk lenni odahaza. Ez sokszor kísérleti terep, tele hibákkal, küzdelmekkel, mert a mai gyerekek válasz-reakciói teljesen mások, mint amiket saját tapasztalataink alapján szülőként várnánk.

 

Emiatt sokan lehetünk frusztráltak, bizonytalanok, sőt akár elkeseredettek is.
A megoldásokat nehéz megtalálni, mert a 21-ik századi modern nukleáris-családban gyakran egyedül kell megküzdeni ezekkel a nehézségekkel.


Hisszük, hogy a megoldás alapja a megértés. Ha megérted, hogy mennyire más a mai gyermekkor, mint a Te gyermekkorod volt; hogy mennyire más ma a szülőség, mint volt a Te szüleidnek, már egy jó alapot biztosítasz Magadnak ahhoz, hogy megtaláld a saját megoldásaidat.

 

De ha még ráadásul rászánsz egy kis időt arra, hogy más szülőkkel együtt saját élményeken keresztül ránézz a szülőségedre, csak nyerhetsz ebből a befektetésből.

Krisztián
intergenerációs coach, a 40 év felettiek mentora, szülői megoldó, író
Alfás apuka, X generációs férj

A generációk mellett több éve foglalkozunk saját magunkkal. Fejlődésünkkel, önismerettel. Folyamatosan tanulunk, kutatunk, hogy ne csak "okoskodjunk" egy-egy generációról, hanem a lehető legnagyobb empátiával kezeljük a konfliktusokat.

bottom of page