February 26, 2019

A TEOL.hu (Tolna megyei hírportál) számolt be a februári szekszárdi generációs rendezvényről. A cikk egy közel 1 órás előadás kivonata, fókuszában pedig a szülői felelősség állt a fiatal (Alfa és Z) generációk digitális telítettségében. 

Egy rövid részlet a cikkből...

February 1, 2019

Több éves fejlesztő-programot indított a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az "Én könyvtáram" címmel. A rendezvénysorozatba én is bekapcsolódom, és az egyes generációk közötti különbségekre hívom fel a figyelmet az ország szinte valamennyi könyvtárában.

Célunk a könyvtárak...

July 31, 2018

Egy hosszú, de aha-élményekkel teli, akár vitára is okot adó cikket írt Steigervald Krisztián a 6generációtól a wmn.hu oldalra. 

A cikk teljes egészében ide kattintva olvasható.

 Steigervald Krisztián, 6generáció

May 23, 2018

- Hatalmas szakadék van a mai szülők és a gyerekek között: a kütyükorszak szülöttei már ők. Mikor kezdődött ez el igazán, miért most alakult ki ennyire ez a jelenség?

- A 2010-es digitális robbanástól kezdve tapasztalható az, hogy bárhol, bármikor bárki elérhető online....

Hát például streamel-ésből a Twitch-en.

Oké, sokan magáról az "új" platformról, a Twitch-ről sem hallottak még. Nézzük: az utóbbi évek egyik erősödő trendje az élőközvetítés és a streamelés - ezek közt is egy különös szeletet képez a videojátékok élő közvetítése, a...

February 12, 2018

Ha az egyes generációk eltérő módon élnek meg egy olyan hagyományos ünnepet, mint a karácsony, vajon mi lehet a helyzet egy olyan jövevény ünneppel, mint a Valentin nap, amiről a 90-es évek közepéig azt sem tudta az ország, hogy eszik-e vagy isszák. 

Nos, nagyon sok Bab...

February 8, 2018

Generációs tréning 1-20 év közötti gyerekek szüleinek!

4 órás CSELEKVÉSORIENTÁLT tréning Dr. Bernschütz Mária generációkutató, egyetemi oktató és Steigervald Krisztián intergenerációs coach vezetésével.

Akkor gyere, ha (1) meg akarod ismerni a saját és gyermeked jellemző...

January 31, 2018

Az X generációs szülők egyik fő problémája az esti közös TV-nézések eltűnése a családból.

Teljesen jogosan, hiszen a mai Z-sek sorozatai nincsenek a TV csatornák között. A már többször eltemetett Középsuli netes sorozat például jelenleg 240ezer feliratkozónál tart, a mi...

January 29, 2018

Szülőnek lenni nagy felelősség, ma pedig talán még nagyobb.

A mai Alfa (0-8 évesek) és Z generációs gyerekek (8-23 évesek) már azok, akik a digitalizációval együtt születnek és nőnek fel.

Szülőként érdemes megtanulni kezelni ezeket a helyzeteket, hiszen az elsőknek nincs...

Please reload

Friss

January 31, 2018

Please reload

Archív
Please reload

Kövess minket!
  • Facebook Basic Square

© 2017 by 6 generáció