January 31, 2018

Please reload

Posztok

Valentin napkor szakíts a Toldiban...

February 12, 2018

Ha az egyes generációk eltérő módon élnek meg egy olyan hagyományos ünnepet, mint a karácsony, vajon mi lehet a helyzet egy olyan jövevény ünneppel, mint a Valentin nap, amiről a 90-es évek közepéig azt sem tudta az ország, hogy eszik-e vagy isszák. 

 

Nos, nagyon sok Baby Boomer (55 év feletti) egyszerűen negligálja vagy kritizálja, mondván, ez valami amerikai hülyeség. Ez a BB-s nem vesz semmit Valentin napra, de talán jobb is: valljuk be, Y-os hölgy alkalmazottak leginkább zaklatásnak tekintenék, ha Valentin napon virágot kapnának a főnöküktől.

 

 

 

Az X-esek többsége már jóval elnézőbb, náluk a Valentin nap szinte egy második nőnap lett: férfi ad ajándékot nőnek (főképp, ha második családját alapítja éppen…), fordított irányú ajándék-áramlás lényegében olyan ritka, hogy ugyan ismerünk valakit, aki látott már X-eseket kölcsönös ajándékozás közben, csak nem tudjuk, hogy higgyünk-e neki.

Azért nem árt, ha a nők tudnak róla, az X-es pasik többsége alapvetően rájuk tukmált kötelességnek éli meg a Valentin napot, kevés ilyenkor az őszinte mosoly, de majd belejönnek… ha akarnak.

 

Az Y-os minden újdonságot szívesen átvesz és adoptál, és ez mindenek felett igaz egy olyan ünnepre, aminek a közepében a „lájk” áll.  Ha lájkolni kell, vagy mosolygós, ölelkező emberek képét megosztani, az Y-osnak nincs párja a földön, nem csoda hát, hogy a Valentin nap közel áll a szívükhöz.

Hogy legyen valami vicces is, ami hozza a lájkokat és előmozdítja az ünnep élménnyé válását, az öniróniára hajlamos fiatal Y-osok vadabbnál vadabb bulikkal figurázzák ki saját ünnepüket, azzal a másodlagos céllal, hogy az eseményen talán felbukkannak Z-s csajok is.

 

Kvintesszenciája ennek a rendnek a Szakíts a Toldiban című rendezvény, amelynek jelmondata: 

„Hervadó rózsa helyett idén élményt adjál a kedvesednek és Szakíts vele a Toldiban!”

 

Hogy a Z-s csajok tényleg ott lesznek-e, azt persze nem tudjuk, de hogy jó sok emojit fognak kiosztani Valentin napon az instán, az előre borítékolható.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kövess minket!
Please reload

Keresés
Please reload

Archív
  • Facebook Basic Square

© 2017 by 6 generáció